Om


Orrkjerrkastet bobilparkering er en familiedrevet selvbetjent parkeringsplass for bobiler langs fylkesvei 3310 mellom Drangedal og Lunde i hjertet av Telemark. Parkeringen er godkjent av Drangedal kommune og har 22 parkeringsplasser spredt utover et større område.


Her kan flere stå sammen, eller man kan finne et sted for seg selv. Stedet har ikke strøm, vann eller sanitæranlegg.


Orrkjerrkastet er et trygt og tilrettelagt alternativ for dem som vanligvis parkerer på rasteplasser og i veikanter. Pris pr døgn: kr 100,-. Du kan betale med kontant, vipps eller kort via våre selvbetjente løsninger.

Nærområdet er rikt på kulturminner, natur og friluftsliv. Stedet ligger langs Sætreleva som var fløtningselv for tømmer fra regionen som skulle til Kragerø/Vadfoss. Den gamle Åslandsdammen og øvrige kulturminner fra begynnelsen av 1900-tallet ligger i kort gangavstand fra parkeringen.


Det er mange fine turer i nærområdet både til fots og på sykkel. Luberg, Rupåsen, Åsland gård og Nåsnibben er fine merkete fotturer med ulike vanskelighetsgrader. Det er også fint å sykle langs Sætrelva som er en del av et merket nettverk av sykkelstier i området. Husk å ta med badetøy. Det er mange fine bademuligheter i nærområdet!

For dere som er interessert i krigshistorie: Restene av et Mosquito flyvrak fra 2. verdenskrig ligger i Høidalen noen få kilometer unna. Flyet ble skutt ned i 1945 etter bombingen av Hydro Porsgrunn.


For barna ligger Eventyrstien også noen få kilometer unna. Dette er en 500 meter lang natursti med spennende oppgaver og opplevelser underveis. Ta med piknikkurven og se om du finner spor etter skogens konge.


Det finnes ørret i Sætreelva og tjerna på oversiden av elven. Fiskekort er inkludert i prisen!

Plassering 

Google maps (trykk på linken under:)


https://goo.gl/maps/2r46tKz6QihhTRBR9


Koordinater:

59 grader 12 minutter 0 sekunder nord

9 grader 4 minutter 34 sekunder øst


UTM-posisjon: Sone 32V Ø 504352 N 6562311
Desimalgrader: N59.1999° - Ø9.0762°


Velkommen til Orrkjerrkastet

Copyright © 2020 Orrkjerrkastet Parking. Design by Netdukes